Nowa władza... Strona: 10

Dodano: 2011-10-13 20:48 Zmieniono: 2011-10-13 20:48

z cyklu znalezione na fejsbuku :

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Dodano: 2011-10-14 11:16

No i jestem ciekawa co sie teraz bedzie działo z polskim ludem w obliczu NARESZCIE checi oddzielenia tego co boskie od tego co cesarskie :) Oczywiscie ja popieram usunięcie symboli religijnych z instytucji państwowych :) Palikot nie odpuści ..i taką miałam nadzieję.

Dodano: 2011-10-14 17:24

Po wyborach,a dalej to mi wszystko lotto :)

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Dodano: 2011-10-14 18:34

A moja ciekawośc rośnie dopiero jak apetyt w miarę jedzenia

Dodano: 2011-10-14 20:44

Nowa władza stara władza... I tak to jedna banda. wyciągają pieniądze od ludzi a spora cześć z tego znika nie wiadomo gdzie.

Dodano: 2011-10-14 20:53 Zmieniono: 2011-10-14 21:07

Na prawdę lotto mi wszystko co się tyczy POlityki, czy krzyż będzie wisiał czy nie itd, poszedłem na wybory tylko dla tego by zrobić na złość prezesowi,no i zrobiłem <radocha>

Dodano: 2011-10-15 10:12

Zwłaszcza pieniadze przeznaczane na katolockie "potrzeby" znikają bez wieści i zapisu...A prezes powinien w następnych wyborach spaśc tak,aby juz go nie trzeba było oglądac w Sejmie :)

Dodano: 2011-10-15 12:31

Zdecydowanie wolałbym żeby Pan Palikot zajął się np: opodatkowaniem księży (o czym tak głosno wołał w kampanii) a nie krzyżem, bo tu obawiam się że tylko zadyma z tego będzie... i nic wiecej.

Dodano: 2011-10-15 13:03

SalomonKain napisał(a):
Zdecydowanie wolałbym żeby Pan Palikot zajął się np: opodatkowaniem księży (o czym tak głosno wołał w kampanii) a nie krzyżem, bo tu obawiam się że tylko zadyma z tego będzie... i nic wiecej.
Ja jestem i za tym i za tym. Śmieszych mamy ludzi."Krzyż nie ma znaczenia w Sejmie,ale jak będą go chcieli zdjac to zacznie miec"... Takie wypowiedzi mnie rozwalają.Wiadomo,ze może byc goraco,ale zobaczymy co z tego wyniknie i ilu ludzi sie z tym zamiarem zgodzi,bo mam wrazenie,ze Palikot bedzie szukał poparcia wśród tych,którzy go wybrali.Ja tam popieram :)

Dodano: 2011-10-15 15:21

bibunia napisał(a):
[quote:a696dd3497="SalomonKain"]Zdecydowanie wolałbym żeby Pan Palikot zajął się np: opodatkowaniem księży (o czym tak głosno wołał w kampanii) a nie krzyżem, bo tu obawiam się że tylko zadyma z tego będzie... i nic wiecej.
Ja jestem i za tym i za tym. Śmieszych mamy ludzi."Krzyż nie ma znaczenia w Sejmie,ale jak będą go chcieli zdjac to zacznie miec"... Takie wypowiedzi mnie rozwalają.Wiadomo,ze może byc goraco,ale zobaczymy co z tego wyniknie i ilu ludzi sie z tym zamiarem zgodzi,bo mam wrazenie,ze Palikot bedzie szukał poparcia wśród tych,którzy go wybrali.Ja tam popieram :)[/quote:a696dd3497]
I zrobi się kolejny temat zastępczy. Znów będą radzić o krzyżach i symbolach, a nikt nie zajmie sią gospodarką, a na dodatek tą zadymę wykorzystają, żeby znienacka podnieść nam podatki. Tak się skończyła poprzednia akcja z krzyżem przed Pałacem Prezydenckim. Wszyscy zajęli się krzyżem, a nikt nie zakrzyczał, że dowalili nam wyższy VAT. Ludzie, są jakieś priorytety.

Suffer the pain of discipline or suffer the pain of regret!

Dodano: 2011-10-15 16:19

Zobaczymy co się bedzie działo.Podatkami też mają w planach sie zajac,tylko co z tego wyniknie to na razie wielki znak zapytania.Jest tyle spraw do podjęcia,ze nie powinni sie nudzic ,ani posłowie,ani zwykli zjadacze chleba.Myślę,ze zmiany,które jednak zaszły mimo wszystko w rządzie dostarczą nam wiecej wrażeń niz dotychczasowe "paplanie o niczym" z takim samym skutkiem.

Dodano: 2011-10-15 20:13

Cytat:
I zrobi się kolejny temat zastępczy. Znów będą radzić o krzyżach i symbolach, a nikt nie zajmie sią gospodarką, a na dodatek tą zadymę wykorzystają, żeby znienacka podnieść nam podatki. Tak się skończyła poprzednia akcja z krzyżem przed Pałacem Prezydenckim. Wszyscy zajęli się krzyżem, a nikt nie zakrzyczał, że dowalili nam wyższy VAT. Ludzie, są jakieś priorytety.

No więc właśnie, myślę że lewica jaka by nie była i kto by się nie jawił że do niej należy zapomniała po co jest!!!. Na ten moment nie jest ważny krzyż i symbole, bo to zawsze tylko zaostrza nastroje i nic nie wnosi.
Dla mnie istotne jest to żeby wreszcie zabrali się za podatki - też księży (a co niech płacą solidarnie) i też tych którzy zarabiają w Polsce a rejestrują się w Rep. Bananowych i tam je płacą, a przede wszystkim respektowanie kodeksu pracy w zakładach bo z tym u nas bardzo źle!!!.

To tylko takie przykłady, można mnożyć, tylko u nas "lewica" (srica nie lewica) potrafi tylko gadać o krzyżu i prawach mniejszości seksualnych, bo tak jest łatwo i zawsze to jakiś elektorat.

A jeszcze jedno...
nie jestem zwolennikiem komuny, daleko mi od tego, ale to lewica powinna walczyć o ludzi, zwracać uwagę na to że człowiek też coś się liczy, nie tylko system i kasa. Jak widać polska lewica nie ma ani chęci ani pomysłu na to jak to robić, więc mamy stałe tematy zastępcze: walka z kościołem i dupa, a jeśli ktoś myśli, że robią to bo mają takie przekonania, to ja się będę z niego śmiał...

Dodano: 2011-10-16 14:47

Sprawa krzyża jest oczywiscie w naszym dziwnym państwie sprawą kontrowersyjną,ale okaże sie na ile jesteśmy faktycznie przygotowanym społeczeństwem na zmiany,a na ile tylko tak nam się wydaje."Ostry" początek moze byc "dobrym" kopniakiem na przebudzenie.Mysle,ze wszystkie te sprawy o których piszecie też będą miały swoje drogi do rozwiazania,wszystko po kolei.Ja na razie nie mam zastrzeżeń.Obawiam sie,ze jednak okaże sie,ze Polak (mówie o społeczeństwie)jak zawsze duzo będzie gadac,ale jak przyjdzie co do czego to podkuli ogon.W głębi jednak ufam,że stopniowo uda się "uzdrowic" polskie realia.Drogi teraz będą bardzo zaskakujace,nowe tematy,nowe rozwiazania i mnie to odpowiada.Nie chciałabym znów tylko słuchac słodkich obietnic zakończonych "trzepaniem" portfeli ludzi.Choc liczę sie z tym,ze moze to nas nie ominac,jednak gdy zaczna trzepac tych wcześniej nie trzepanych...(kler) to jakoś to przeboleję.

Dodano: 2011-10-16 19:30

A podobno Kościół płaci podatki za tych,którzy do kościoła nie chodzą,czyli za mnie niby też <radocha>

Dodano: 2011-10-16 19:46

:D to byłoby dobre:) Ależ Hardkiluś masz fantazję :) Na pewno odbieraja podatki w sumie nie wiadomo dlaczego.. Ja tam bym ich opodatkowała,uinstytucjowała i pozwoliła miec rodziny..:) Chyba nie byliby przeciw. Ale każda "wolnosc" kosztuje i mysle,ze wtedy dużo wiecej moznaby sie dowiedziec o tym dziwnym gatunku jakim jest kler.Zawód ksiadz.Przecież to juz raczej nie jest chyba powołanie..Idą ,bo sie im to opłaca.Takie postawienie sprawy mogłoby sie dziwnie.."zakończyc" dla nich. Hm... wzrost tolerancji dla homoseksualizmu w Polsce i moze sie okazac też,ze klerycy sie uciesza.A wtedy..starsze pokolenia przeżyją "traume" na pewno.Upadek religii niemal murowany.A moze mam zbyt bujną wyobraźnie? :)

Dodano: 2011-10-16 19:52 Zmieniono: 2011-10-16 20:17

Ależ droga bibunio,to nie fantazja,powiedział to dzisiaj w TVN jeden z księży,myślisz że kłamał...? jak na polityka przystało <radocha>

Dodano: 2011-10-16 21:02

oni zawsze kłamia :) W końcu głoszą mity Nie sądzisz,ze byłoby to conajmniej dziwne? :o i raczej chyba bezprawne? Ale nie ma co tu fantazjowac ja tam cichutko będę patrzec na wielki upadek KK

Dodano: 2011-10-16 22:15

A tu coś dla anty-fanów Donalda;D

Wszystko się kiedyś kończy

Dodano: 2011-10-16 22:43 Zmieniono: 2011-10-17 00:40

Żarty żartami a tymczasem...

niech ktoś ich opodatkuje na serio a najlepiej zdelegalizuje...

Dodano: 2011-10-16 23:34 Zmieniono: 2011-10-16 23:35

W moim bliskim sąsiedztwie są 3y kościoły...hmm...który by tu wybrać...? :)

Dodano: 2011-10-16 23:55

Trolololo, udaje im się pozostać na językach, jednocześnie przemieniając temat zastępczy jakim jest religia/Kościół w realną sprawę gospodarowania Skarbem Państwa, piękny postrzelenie samego siebie w kolano. :D

Co cię nie zabije, to cię wkurwi

Dodano: 2011-10-17 00:36

I zawsze osiągają swój cel > bycie w centrum uwagi :) skoro i tu mówi się o nich <radocha>

Dodano: 2011-10-17 09:40

minawi napisał(a):
Żarty żartami a tymczasem...

niech ktoś ich opodatkuje na serio a najlepiej zdelegalizuje...
Good idea!!

Dodano: 2011-10-17 09:41

HardKill napisał(a):
W moim bliskim sąsiedztwie są 3y kościoły...hmm...który by tu wybrać...? :)

W moim mieście na ok.25 tys ludzi sa 4 kościoły..:o

Dodano: 2011-10-17 09:55

bibunia napisał(a):
[quote:c7a953aacd="HardKill"]W moim bliskim sąsiedztwie są 3y kościoły...hmm...który by tu wybrać...? :)

W moim mieście na ok.25 tys ludzi sa 4 kościoły..:o [/quote:c7a953aacd]

ale za to żłobek pewnie tylko jeden...

dobrze, że choć sklepów monopolowych jest więcej, haha

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło